FacebookTwitterVKontakteПідписатися на RSS

Шевченкове слово в нашому серці

Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття.
І голос твій нам душі окриля…
В.Симоненко

Березень, за традицією, у Харківському ліцеї № 38 розпочинається Шевченківським тижнем. Тож вшанування великого Кобзаря - гідний привід для педагогів та їх вихованців згадати Пророка України шляхом проведення тематичних уроків української мови та літератури, низки цікавих позакласних заходів з метою ширшого ознайомлення з маловідомими сторінками непростого життя поета, його самобутнім світоглядом, неповторністю художньої творчості.

З метою гідного відзначення 210-річчя з Дня народження великого поета, підтримки заходів із вивчення і популяризації спадщини Великого Кобзаря, в нашому ліцеї було проведено ряд заходів для учнів 5-11 класів.

У 5-х класах проведено літературну гру «Чи добре знаєш ти творчість Кобзаря?».

Учні 6-х та 7-х класів відчули себе знавцями творчості поета, взявши участь у літературній вікторині «Світає, край неба палає…»

Із задоволенням презентували власні відеоматеріали про невідомі факти з життя поета учні 9-х класів. Цікавими були і повідомлення про «Жіночі образи, доля жінки у творчості поета», які підготували учні 10-А класу.

Протягом тижня проводились години спілкування, контрольні диктанти, інформаційні хвилинки та виховні години, присвячені нашому українському генію слова - Тарасові Шевченку.

Кiлькiсть переглядiв: 0